Veľkonočné polievky

Prvým chodom veľkonočného obeda býva tradične polievka. Šmigrustovka, polievka s údeným mäsom a vajcom či jarná zeleninová polievka? Naučíme vás, ako pripraviť tú najlepšiu veľkonočnú polievku, záleží len na vás, ktorej variante dáte nakoniec prednosť.

Tradičné veľkonočné menu

Väčšina z nás sa už niekoľko týždňov vopred teší na lahodnú veľkonočnú hlavičku. Vyskúšajte naše rozmanité recepty na veľkonočnú plnku. Máme pre vás varianty s údeným mäsom, špenátom i žihľavou!

Tradične sa počas veľkonočných sviatkov podáva jahňacie mäso, nie je to ale zďaleka jediná možnosť. Ako hlavný chod môžete podávať tiež kura, kačicu alebo králika. Inšpirujete sa našou pestrou paletou nápadov na veľkonočné menu.

Veľkonočné pečenie

Sviatky jari sú spojené aj s tradičnými múčnikmi. Na Zelený štvrtok by sme mali piecť judáše, na Bielu sobotu veľkonočný mazanec, tak aby bol pripravený na raňajky na veľkonočnú nedeľu. Okrem bochníčku mnoho rodín nedá dopustiť na múčnik v tvare baránka. Poradíme vám, ako upiecť veľkonočného baránka z tvarohu, piškótového cesta aj v bezlepkovej podobe.

Medzi ďalšie obľúbené sladké pečivo patria aj veľkonočné perníčky, muffiny alebo veľkonočné zajačiky. Prezradíme vám, ako si ho jednoducho a rýchlo pripraviť.

S našimi inšpiratívnymi receptami bude vaša Veľká noc chutná aj zdravá zároveň!