Výborné rezy na Veľkú noc v piatich receptoch pre inšpiráciu na sladkú bodku

Aký sladký zákusok alebo dezert si počas veľkonočných sviatkov pripraviť? 

Či už vás navštívi rodina alebo priatelia, nebuďte zaskočení. 

Potešiť ich môžete jedným z piatich receptov na veľkonočné rezy.

Ktorý by ste si dali vy?

Veľkonočné medové rezy na plech

Veľkonočné pečenie nemusí byť žiadna veda či alchýmia. Poďme si vyskúšať niečo jednoduché.

Ingrediencie:

Na korpus:

  •  3 vajcia
  • 190 g masla
  • 3 lyžice medu
  • 1 hrnček cukru 
  • 2 lyžice jedlej sódy
  • hladká múka (množstvo podľa hustoty)

Na náplň:

  • 3 kyslej smotany
  • múčkový cukor

Postup:

  • Vajcia si nad vodným kúpeľom ušľaháme s cukrom.
  • V druhej rajnici si rozpustíme maslo s medom. 
  • Potom vlažnú zmes pomaly zašľaháme do vaječnej zmesi.
  • Nakoniec pridávame múku. 
  • Cesto by malo byť dostatočne hutné na to, aby sa dalo dobre vaľkať a nelepilo sa.  
  • Potom si cesto premiestnime na dosku a rozdelíme na 4 rovnaké časti.
  • Vyváľame ich na tenké pláty. 
  • Každý z plátov pečieme pri teplote 180 °C pár minút dozlatista.
  • Medzitým si pripravíme krém z kyslej smotany a práškového cukru podľa chuti.
  • Vychladnuté pláty orežeme a zarovnáme. (Zvyšky si necháme na posyp.)
  • Každý z plátov potrieme krémom a nakoniec potrieme krémom aj celý rez, ktorý posypeme rozdrvenými zvyškami korpusu.
Medové rezy so smotanou na veľkonočný Boží hod.
receptyodbabky.sk

Rýchle rezy s čokoládovým krémom

Tento recept na veľkonočné rezy je tiež jednoduchý a pritom poteší každého stravníka okolo slávnostného stola.

Ingrediencie:

  • 3 vajcia
  • 1 hrnček cukru
  • 1 hrnček mlieka
  • 150 ml oleja
  • 1 a ½ hrnčeka polohrubej múky
  • 1 a ½  hrnčeka strúhaného kokosu
  • 1 prášok do pečiva
  • 3-4 zarovnané lyžice kakaa
  • 1 lyžička instantnej kávy
  • 1 vanilkový cukor
  • li>

Čokoládový krém:

  • 500 g kyslej smotany
  • 150 g čokolády na varenie
  • marmeláda

Postup:

  • Vajcia si vyšľaháme s cukrom a vanilkovým cukrom do peny. 
  • Potom postupne prilievame mlieko a olej. 
  • V inej mise si preosejeme múku a kakao, pridáme kokos, prášok do pečiva, kávu a zamiešame.
  • Následne suché ingrediencie pridáme k zvyšku.
  • Cesto nalejeme na vymastený a múkou vysypaný plech. 
  • Pečieme v rúre nahriatej na 180 °C asi 25 minút. 
  • Medzitým si nachystáme krém.
  • Čokoládu si rozpustíme nad vodnou kúpeľov a necháme vychladnúť. 
  • Potom k nej primiešame kyslú smotanu.&lbsp;
  • Výchladnutý korpus potrieme marmeládou a čokoládovým krémom. 
  • Dáme vychladiť do chladničky.


Hotový recept na kakaové rezy s čokoládou.
tojenapad.dobrenoviny.sk

Čokoládové veľkonočné rezy

Že čokolády nie je nikdy dostatok? Pokiaľ patríte medzi jej milovníkov, potom sa vám môže zdať sympatický tento dezert.

Ingrediencie:

Na korpus:

  • 6 vajec
  • 5 lyžíc cukru
  • 3 lyžice oleja
  • 5 lyžíc polohrubej múky
  • 1 lyžica kakaa
  • 1 lyžica kukuričného škrobu
  • 1 lyžička prášku do pečiva

Krém z mliečnej čokolády:

  • 400 ml smotany na šľahanie
  • 300 g mliečnej čokolády

Krém z tmavej čokolády:

  • 200 ml smotany na šľahanie
  • 100 g tmavej viacpercentnej čokolády

Postup:

  • Ako prvé si zvaríme smotanu a pridáme na kocky nalámané čokolády podľa receptu. 
  • Smotanu s čokoládou si necháme vychladnúť, a potom ich dáme aspoň na 4 hodiny do chladničky.
  • Žĺtky si ušľaháme s cukrom do peny. Pridáme olej a všetky suché suroviny.
  • Z bielkov si ušľaháme tuhý sneh, ktorý potom zašľaháme k zvyšku cesta.
  • Pečieme na väčšom plechu pri teplote 170 °C asi 30 minút.  
  • Potom cesto rozdelíme na tretiny.
  • Vychladnuté smotany si vyšľaháme do tuha. 
  • Krém z mliečnej čokolády navrstvíme medzi korpusy a tmavým krémom potrieme celé rezy.
Veľkonočné čokoládové rezy s krémom.
mnamky.recepty-webnoviny.sk

Orechový veľkonočný zákusok s citrónovou polevou

Orechy so sviežim citrónom na povrchu. To neznie zle, čo?

Ingrediencie:

Na korpus:

  • 60 g masla
  • 150 g práškového cukru
  • 100 g mletých vlašských orechov
  • 4 vajcia
  • 200 g hrubej múky
  • 250 ml mlieka
  • ½ balíčka kypriaceho prášku
  • 30 g kakaa
  • ovocný džús na poliatie

Na náplň:

  • 400 ml mlieka
  • 200 g masla
  • 4 lyžice polohrubej múky&lbsp;
  • 150 g cukru múčky
  • 100 g mletých vlašských orechov
  • rum

Poleva:

  • šťava z citróna
  • 2 lyžice horúcej vody
  • 200 g cukru múčky

Postup:

  • Maslo si vymiešame s cukrom, pridáme vajcia jedno po druhom a potom prilejeme mlieko.
  • Potom pridáme múku, kypriaci prášok, kakao a zamiešame. 
  • Cesto prelejeme do vymasteného a múkou vysypaného plechu a pečieme pri 150 °C asi 20 minút. 
  • Po upečení korpus pokropíme džúsom.
  • Krém si zhotovíme zvarením mlieka a múky na hustú kašu.
  • Maslo si vymiešame s cukrom a pridáme k vychladnutej zmesi múky a mlieka.
  • Primiešame mleté ​​orechy, rum podľa chuti a vanilkový cukor.
  • Korpus rozdelíme na dve polovice.
  • Polovicu vychladnutého korpusu potrieme krémom a prikryjeme druhou polovicou korpusu.
  • Polevu si urobíme zmiešaním horúcej vody a citrónovej šťavy a pridáme preosiaty práškový cukor. 
  • Hotovou polevou rezy potrieme a necháme stuhnúť.
Veľkonočný zákusok s polevou z citróna.
mimibazar.sk

Veľkonočný zákusok so žĺtkovým krémom

Príjemnou bodkou za hodovým menu môže byť aj tento skvelý rez so žĺtkovou penou.

Ingrediencie:

Na korpus :

  • 4 bielky&lbsp;
  • 130 g cukru kryštál
  • 85 g mletých vlašských orechov
  • 30 g kakaa

Na krém:

  • 4 žĺtky
  • 100 g cukru múčky
  • 1 rumový cukor
  • 200 g masla  /li>

Na dokončenie:

  • 100 g čokolády na varenie

Postup:

  • Bielky si vyšľaháme do tuha, potom po lyžiciach zašľaháme cukor. 
  • Do pevných bielkov primiešame orechy a preosejeme kakao. 
  • Cesto si rozmažeme na plech vyložený papierom na pečenie.
  • Dáme piecť na zhruba 13 minút pri 200 °C.&lbsp;
  • Medzitým si nachystáme krém.  /li>
  • Nad vodným kúpeľom šľaháme žĺtky s cukrom a rumovým cukrom do tuha (vajcia sa nesmú začať variť!).
  • Po vychladnutí žĺtkov k nim zašľaháme zmäknuté maslo. 
  • Ešte horúce pláty si nakrojíme na tretiny a necháme vychladnúť.
  • Na prvý plát nenesieme krém, priklopíme ďalším plátom a opäť nanesieme krém. 
  • Horný plát potrieme rozpustenou čokoládou na varenie a dáme do chladničky stuhnúť.
Žĺtkové rezy na veľkonočný stôl.
chalupnikovi.com

Rezy sú veľmi obľúbené pre svoju náplň a lahodné krémy. Dajú sa pripraviť z množstva surovín. My sme si teda uviedli len zlomok, avšak vybrali sme jedny z najobľúbenejších.

Sladké si na Veľkú noc, ako napokon počas každého sviatku, doprajeme naozaj radi. 

Ponúka sa množstvo dobrôt, ktoré sú tradičné aj netradičné. 

K tým tradičným patria najmä nadýchané veľkonočné mazance alebo sladké baránky na množstvo spôsobov.

Upiecť si však môžete aj rôzne koláče alebo obľúbené muffiny s motívmi Veľkej noci.

Ako sa vám recepty na veľkonočné rezy páčia? A ak ich vyskúšate, napíšte do komentárov, ako sa podarili.

Napíšte komentár

Emailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená do žiadnej marketingovej databázy.
Vyžadované informácie sú označené *.